Πέμπτη 11 Οκτωβρίου 2007

ΝΕΟ Μazda2:

ΝΕΟ Μazda2:
Ευέλικτο ευχάριστο και μοντέρνο
Με το Μazda2 ο Ιάπωνας κατασκευαστής ελπίζει και μάλλον θα τα καταφέρει να κάνει αισθητή την παρουσία του σε μια κατηγορία
που εδώ και χρόνια υπήρχε εμφανώς πρόβλημα.
Οι Ιάπωνες ευελπιστούν ότι θα σπάσουν την αρνητική παράδοση που έχει δημιουργηθεί για την εταιρεία στη μικρή κατηγορία αφού οι προηγούμενοι εκπρόσωποί της σ' αυτήν είχαν το ντεζαβαντάζ, του σχεδιασμού τους.
Από το 121 η Mazda πέρασε στο Demio και αργότερα στην 1η γενιά του Mazda2, το οποίο όμως περισσότερο φάνταζε ως μια εξέλιξη της σχεδιαστικά -αποτυχημένης- φόρμας του Demio παρά ως ένα νέο μοντέλο.
Η σχεδίαση του νέου μοντέλου ξεκίνησε από λευκό χαρτί και μάλιστα με στόχο, να γίνει η αφετηρία , σχεδιαστικά, για τα μελλοντικά μοντέλα της μάρκας. Και δίχως αμφιβολία ο δρόμος αυτός δείχνει να οδηγεί στην εμπορική επιτυχία. Αυτό που άλλοτε αποτελούσε μειονέκτημα για τα μικρά Mazda έχει πλέον μετατραπεί σε πλεονέκτημα, καθώς το Mazda2 είναι σχεδιαστικά ένα μοντέρνο, νεανικό και συνάμα δυναμικό αυτοκίνητο.
Κόντρα στο ρεύμα της εποχής που θέλει κάθε νέο μοντέλο να είναι μεγαλύτερο σε διαστάσεις από αυτό που αντικαθιστά το νέο Mazda2 είναι μικρότερο και ελαφρύτερο κατά 100 κιλά περίπου
Οι κατασκευαστές υποστηρίζουν, για την αύξηση των διαστάσεων, πως τα αυτοκίνητα της μικρής κατηγορίας μπορεί να μην είναι και τόσο μικρά, όμως παρέχουν κορυφαία ασφάλεια και άνετους χώρους.
Η απάντηση της Mazda είναι ένα αυτοκίνητο που χάρη στη μείωση διαστάσεων και βάρους έχει πετύχει ιδιαίτερα χαμηλή κατανάλωση και αξιοπρεπείς επιδόσεις στο σύνολο της γκάμας των εκδόσεων. Βέβαια, σε επίπεδο χώρων έχουν γίνει ξεκάθαρα παραχωρήσεις, καθώς το εσωτερικό πλάτος υστερεί σε σχέση με αρκετά μοντέλα του θεωρούμενου ανταγωνισμού.

Η διάθεση του νέου μοντέλου στην ελληνική αγορά θα ξεκινήσει προς τα μέσα Οκτωβρίου και θα υπάρχουν ετοιμοπαράδοτες όλες οι εκδόσεις. Αυτές θα αφορούν τρεις εκδόσεις κινητήρα, στα 1.3 λίτρα με απόδοση 75 ή 86 ίππων και στα 1.5 λίτρα με ισχύ 103 ίππων. ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑΜazda2Κυβισμός: 1.349 κ.εκ.Ισχύς: 86 ίπποι / 6.000 σ.α.λ.Ροπή: 122 Nm / 3.500 σ.α.λ.Τελική: 172 χ.α.ώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: